Drożdże do destylatów

Drożdże do destylatów


Infografika ma na celu przedstawienie najważniejszych cech drożdży do destylatów, które oferujemy. Jeśli dalej zastanawiasz się nad wyborem konkretnego szczepu, zapraszamy do przestudiowania szczegółowych specyfikacji znajdujących się poniżej!



SafSpiritTM D-53
Szczep do produkcji bardzo aromatycznych whisky/destylatów zbożowych.

  • Budowa złożonego i bardzo intensywnego bukietu aromatycznego.
  • Bardzo regularna fermentacja, nawet w wyższych temperaturach.

Specyfikacja techniczna PL ENG
SafSpiritTM CO-16
Dedykowane do produkcji brandy.

  • Budują intensywność oraz złożony bukiet aromatyczny.
  • Doskonały wybór do destylacji na osadzie w celu nadania ciała.


Specyfikacja techniczna PL ENG
SafSpiritTM HG-1
Idealne do fermentacji nastawów o wysokiej potencjalnej zawartości alkoholu.

  • Mają dużą tolerancję zawartości alkoholu (do 18%).
  • Fermentują każdy rodzaj nastawu, brzeczki, moszczu.

Specyfikacja techniczna PL ENG
SafSpiritTM M-1
Najlepszy szczep do produkcji szkockiej i single malt whisky.

  • Wysoka odporność na alkohol (pow. 15%).
  • Idealne do starzenia trunków w beczkach.
  • Dobre rozwiązanie do prowadzenia ciągłej fermentacji.

Specyfikacja techniczna PL ENG
SafSpiritTM C-70
Uniwersalne i wytrzymałe drożdże do destylatów.

  • Adekwatny do nastawów z niskim alkoholem potencjalnym.
  • Daje dobre wyniki w pracy z sokiem z agawy i z trzciny cukrowej.

Specyfikacja techniczna PL ENG
SafSpiritTM USW-6
Najlepszy szczep do produkcji amerykańskiej whiskey i burbona.

  • Bardzo dobra praca ze wszystkimi rodzajami zbóż.
  • Idealne do starzenia trunków w beczkach.


Specyfikacja techniczna PL ENG
SafSpiritTM FD-3
Rekomendowane do destylacji nastawów owocowych.

  • Produkcja wyrafinowanych i zbalansowanych estrów.
  • Niskie zapotrzebowanie na azot.
  • Wysoka odporność na alkohol.

Specyfikacja techniczna PL ENG
SafSpiritTM GR-2
Dobry do produkcji czystego, neutralnego alkoholu.

  • Fermentacja nastawów zbożowych i skrobiowych
  • Zapobiega burzliwej fermentacji i skokom temperatury w czasie fazy wzrostu.

Specyfikacja techniczna PL ENG