Taniny i chipsy dębowe

Predtan Exotic (W) i (Y)
Do win białych

  • W do aromatycznych win.
  • Y do win cielistych.
  • Ochrona i wzmocnienie aromatów.



Specyfikacja techniczna
PL ENG
Predtan Mixt
Do win białych i czerwonych

  • Wzmocnienie struktury wina.
  • Zwiększenie objętości i wydłużenie finiszu.
  • Stabilizacja wina.


Specyfikacja techniczna
PL ENG
Predtan OAK CF
Do win białych i czerwonych

  • Nadanie aromatów wanilii i migdałów.
  • Stabilizacja wina.
  • Wzmocnienie klarowania.



Specyfikacja techniczna
PL ENG
Predtan OAK CFT
Do świeżych win czerwonych

  • Wzmocnienie struktury i krągłości win.
  • Ochrona przed aromatami redukcyjnymi.
  • Harmonizacja wina.


Specyfikacja techniczna
PL ENG
Predtan SKIN
Do win czerwonych

  • Poprawa struktury wina.
  • Działanie przeciwutleniającie.
  • Harmonizacja wina.



Specyfikacja techniczna
PL ENG
Predtan Fruity
Do win czerwonych

  • Wzbogacenie profilu smakowego o owoce lasu.
  • Wzmocnienie aromatyczności win.
  • Utrwalenie świeżości win.


Specyfikacja techniczna
PL
Naturalne chipsy dębowe
Surowy dąb francuski

  • Wzmocnienie owocowego charakteru wina.
  • Ochrona fenoli (tanin i garbników) w winie.
  • Zwiększenie ciała i struktury wina.



Specyfikacja techniczna
PL ENG
Palone chipsy dębowe
Palony dąb francuski

  • Wzbogacenie wina o nuty pikantne, przypiekane i dymne
  • Korekta wad wina: brak dojrzałości, harmonii smaku, cierpkich tanin.
  • Dodanie słodyczy, ciała i struktury wina

Specyfikacja techniczna
PL ENG