Enzymy

LeMag - enzymy
Safizym® Pres
Do optymalizacji wyciskania.

  • Zwiększenie ilości wyciskanego soku.
  • Skrócenie kontaktu ze skórkami.
  • Obniżenie goryczy i ostrości wina.
  • Zwiększenie aromatyczności i wydobycie cech odmianowych moszczu.
Specyfikacja techniczna ENG
Safizym® Clar Plus
Do klarowania moszczu.

  • Znaczne skrócenie czasu sedymentacji.
  • Zachowanie odpowiedniej mętności do fermentacji.
  • Brak wpływu na właściwości organoleptyczne.
Specyfikacja techniczna ENG
Safizym® Col Plus
Zwiększanie ekstrakcji i stabilizacji koloru.

  • Zwiększenie ekstrakcji tanin, antocyjanów i polisacharydów.
  • Poprawienie wyników tłoczenia i klarowania.
  • Złagodzenie tanin.
  • Zwiększenie stabilności koloru.
Specyfikacja techniczna ENG
Safizym® Clean
Do win Premium.

  • Znaczne skrócenie czasu sedymentacji.
  • Zwiększenie aromatyczności i wydobycie cech odmianowych moszczu.
  • Zwiększenie ekstrakcji tanin, antocyjanów i polisacharydów.
Specyfikacja techniczna ENG