Safizym® Pres
Do optymalizacji wyciskania.
- Zwiększenie ilości wyciskanego soku.
- Skrócenie kontaktu ze skórkami.
- Obniżenie goryczy i ostrości wina.
- Zwiększenie aromatyczności i wydobycie cech odmianowych moszczu.
Safizym® Clar Plus
Do klarowania moszczu.
- Znaczne skrócenie czasu sedymentacji.
- Zachowanie odpowiedniej mętności do fermentacji.
- Brak wpływu na właściwości organoleptyczne.
Safizym® Col Plus
Zwiększanie ekstrakcji i stabilizacji koloru.
- Zwiększenie ekstrakcji tanin, antocyjanów i polisacharydów.
- Poprawienie wyników tłoczenia i klarowania.
- Złagodzenie tanin.
- Zwiększenie stabilności koloru.
Safizym® Clean
Do win Premium.
- Znaczne skrócenie czasu sedymentacji.
- Zwiększenie aromatyczności i wydobycie cech odmianowych moszczu.
- Zwiększenie ekstrakcji tanin, antocyjanów i polisacharydów.