Wybierz badania z naszej oferty

Badanie wina - cennik

Wielu winiarzy chciałoby wiedzieć, jakiej jakości wino produkują. Uzyskanie takich informacji wiąże się z wykonaniem analiz chemicznych. Takie analizy są często trudno dostępne lub też bardzo drogie. Aby wyjść na przeciw potrzebom środowiska winiarskiego firma LeMag założyła Laboratorium Enologiczne. Nasz dobrze wykwalifikowany zespół jest w stanie wykonać dla Państwa badania wina i określić parametry chemiczne charakteryzujące wino. Dzięki temu posiadając dokładne wyniki analiz w pełni poznacie swoje wino. Jeśli jednak spotkalibyśmy wyjątkowo wymagającego klienta, nasi przyjaciele z Politechniki Warszawskiej z chęcią nam pomogą.

Nasze laboratorium ma pracować, by dostarczyć Państwu informacji. Nie posiadamy akredytacji, co czyni nasze badania wyjątkowo atrakcyjnymi ze względu na cenę. Jeśli są Państwo zainteresowani współpracą bądź dokładniejszymi informacjami zapraszamy do kontaktu.

Próbki do badań należy dostarczyć na adres ul. Mireckiego 39, 96-300 Żyrardów. Badania wykonywane są w terminach uzgodnionych telefonicznie lub mailowo. Ceny określenia poszczególnych parametrów wina podane są w tabeli poniżej. Wyniki oraz faktury za wykonane oznaczenia przesyłane są mailowo.

Wykonywane są również badanie ekspresowe - w ciągu 3 dni roboczych od momentu dostarczenia próbek. W przypadku badań ekspresowych do partii do 10 próbek wina doliczyć należy 50 zł.

l.p. wskaźnik określany badaniem cena netto/brutto* (zł)
1. Oznaczanie zawartości alkoholu etylowego w % obj. 25
2. Oznaczanie zawartości ekstraktu całkowitego w g/l
(tylko w zestawieniu z badaniem zawartości alkoholu etylowego)
15
3. Oznaczanie zawartości kwasowości ogólnej w g/l 20
4. Oznaczanie zawartości kwasowości lotnej w g/l 20
5. Oznaczanie zawartości kwasu L-jabłkowego w g/l 20
6. Oznaczanie zawartości kwasu L-mlekowego w g/l 20
7. Oznaczanie zawartości kwasu winowego w g/l 20
8. Oznaczanie zawartości azotu alfa aminowego w mg/l 20
9. Oznaczanie zawartości gliceroli w g/l 20
10. Oznaczanie zawartości glukozy w g/l 20
11. Oznaczanie zawartości glukozy i fruktozy w g/l 20
12. Oznaczanie zawartości całkowitej polifenoli w g/l 20
13. Oznaczanie zawartości SO2 wolnego w mg/l 18
14. Oznaczanie zawartości SO2 ogólnego w mg/l 18
15. Oznaczanie pH 5
16. Oznaczanie stabilności białkowej 7
17. Oznaczanie stabilności pektynowej 5

*Firma realizująca badania nie jest płatnikiem VAT