Wybierz badania z naszej oferty

Badanie Win Gronowych, Win Owocowych, Cydru, Piwa I Wyrobów Bezalkoholowych Np. Kombucha

Wielu producentów napojów chciałoby poznać parametry swoich produktów. Uzyskanie takich informacji wiąże się z wykonaniem analiz chemicznych. Takie badania są często trudno dostępne lub też bardzo drogie. Aby wyjść naprzeciw potrzebom niedużych producentów i importerów jako firma LeMag założyliśmy specjalistyczne Laboratorium Enologiczne. Nasz dobrze wykwalifikowany zespół jest w stanie wykonać dla Państwa badania wina i określić parametry chemiczne wielu produktów. Dzięki temu, posiadając dokładne wyniki analiz, będziecie mogli w pełni poznać jakość swoich wyrobów. Jeśli jednak spotkalibyśmy wyjątkowo wymagającego klienta, wsparcie zapewnią nam nasi przyjaciele z Politechniki Warszawskiej.

Nasze laboratorium, poza podstawowyni badaniami zawartymi w poniższej tabeli, jest w stanie zbadać inne mniej popularne parametry. W ramach badań wspieramy producentów naszym doświadczeniem w najróżniejszych sytuacjach. Pomagaliśmy wielokrotnie określać jakość win czy rozwiązywać spory między producentem/importerem a kupującym. Jeśli są Państwo zainteresowani współpracą bądź dokładniejszymi informacjami zapraszamy do kontaktu.

Próbki do badań należy dostarczyć na adres ul. Mireckiego 39, 96-300 Żyrardów. Badania wykonywane są w terminach uzgodnionych telefonicznie lub mailowo. Ceny określenia poszczególnych parametrów wina podane są w tabeli poniżej. Wyniki oraz faktury za wykonane oznaczenia przesyłane są mailowo.

Do próbek należy dołączyć listę zamówionych badań oraz dane kontaktowe.

l.p.
wskaźnik określony badaniem
cena netto/brutto* (zł)
1.
Oznaczanie zawartości alkoholu etylowego w % obj.
35
2.
Oznaczanie zawartości ekstraktu całkowitego w g/l
(tylko w zestawieniu z badaniem zawartości alkoholu etylowego)
25
3.
Oznaczanie zawartości kwasowości ogólnej w g/l
25
4.
Oznaczanie zawartości kwasowości lotnej w g/l
28
5.
Oznaczanie zawartości kwasu L-jabłkowego w g/l
28
6.
Oznaczanie zawartości kwasu L-mlekowego w g/l
28
7.
Oznaczanie zawartości kwasu winowego w g/l
28
8.
Oznaczanie zawartości azotu alfa aminowego w mg/l
30
9.
Oznaczanie zawartości glukozy i fruktozy w g/l
33
10.
Oznaczanie zawartości SO2 wolnego w mg/l
25
11.
Oznaczanie zawartości SO2 ogólnego w mg/l
22
12.
Oznaczenie pH
10
13.
Oznaczanie stabilności białkowej
20
14.
Oznaczanie stabilności pektynowej
10
15.
Opis i porada Enologa
50

Dane:

"LeMag" Zdzisław Leszek Wojtkowski
ul. Mireckiego 39/5,
96-300 Żyrardów
NIP 838-105-78-91
Nr konta mbank:
42 1140 2004 0000 3102 6165 2596

Biuro/Zamówienia:

(46) 855-49-59, (46) 855-35-60

Wsparcie techniczne:

607 875 095, 601 356 311

Biuro/Zamówienia:

biuro@centrumfermentacji.pl

Współpraca

lemag@centrumfermentacji.pl

Partnerzy:

Fermentis

fermentis.com

OakWise

oak-wise.fr

JGR Corks

jgr.pt