Badanie Win Gronowych, Win Owocowych, Cydru, Piwa I Wyrobów Bezalkoholowych Np. Kombucha
Wielu producentów napojów chciałoby poznać parametry swoich produktów. Uzyskanie takich informacji wiąże się z wykonaniem analiz chemicznych. Takie badania są często trudno dostępne lub też bardzo drogie. Aby wyjść naprzeciw potrzebom niedużych producentów i importerów jako firma LeMag założyliśmy specjalistyczne Laboratorium Enologiczne. Nasz dobrze wykwalifikowany zespół jest w stanie wykonać dla Państwa badania wina i określić parametry chemiczne wielu produktów. Dzięki temu, posiadając dokładne wyniki analiz, będziecie mogli w pełni poznać jakość swoich wyrobów. Jeśli jednak spotkalibyśmy wyjątkowo wymagającego klienta, wsparcie zapewnią nam nasi przyjaciele z Politechniki Warszawskiej.
Nasze laboratorium, poza podstawowyni badaniami zawartymi w poniższej tabeli, jest w stanie zbadać inne mniej popularne parametry. W ramach badań wspieramy producentów naszym doświadczeniem w najróżniejszych sytuacjach. Pomagaliśmy wielokrotnie określać jakość win czy rozwiązywać spory między producentem/importerem a kupującym. Jeśli są Państwo zainteresowani współpracą bądź dokładniejszymi informacjami zapraszamy do kontaktu.
Próbki do badań należy dostarczyć na adres ul. Mireckiego 39, 96-300 Żyrardów. Badania wykonywane są w terminach uzgodnionych telefonicznie lub mailowo. Ceny określenia poszczególnych parametrów wina podane są w tabeli poniżej. Wyniki oraz faktury za wykonane oznaczenia przesyłane są mailowo.
Do próbek należy dołączyć listę zamówionych badań oraz dane kontaktowe.
l.p. | wskaźnik określony badaniem | cena netto/brutto* (zł) |
---|---|---|
1. | Oznaczanie zawartości alkoholu etylowego w % obj. | 35 |
2. | Oznaczanie zawartości ekstraktu całkowitego w g/l (tylko w zestawieniu z badaniem zawartości alkoholu etylowego) | 25 |
3. | Oznaczanie zawartości kwasowości ogólnej w g/l | 25 |
4. | Oznaczanie zawartości kwasowości lotnej w g/l | 28 |
5. | Oznaczanie zawartości kwasu L-jabłkowego w g/l | 28 |
6. | Oznaczanie zawartości kwasu L-mlekowego w g/l | 28 |
7. | Oznaczanie zawartości kwasu winowego w g/l | 28 |
8. | Oznaczanie zawartości azotu alfa aminowego w mg/l | 30 |
9. | Oznaczanie zawartości glukozy i fruktozy w g/l | 33 |
10. | Oznaczanie zawartości SO2 wolnego w mg/l | 25 |
11. | Oznaczanie zawartości SO2 ogólnego w mg/l | 22 |
12. | Oznaczenie pH | 10 |
13. | Oznaczanie stabilności białkowej | 20 |
14. | Oznaczanie stabilności pektynowej | 10 |
15. | Opis i porada Enologa | 50 |